Sevland vant Vestlandsseriens 1. divisjon avdeling sør, spiller kvalik mot Sotra

Etter fem strake seiere i helgen 6.-8. februar i Sandnes vant Sevland Vestlandsserien avdeling sør. Resultatlistene ligger på: TurneringsService.

Laget bestod av Johannes Melkevik, Sissel Janneth Stava, Sigvat Stensholt, Egil Melkevik og Geir Ove Nilsen.

Den nærmeste utfordreren ble arrangørklubben Sandnes. Sevland og Sandnes møtte hverandre i et spennende oppgjør i runde 3. Sevland fikk en tidlig ledelse da Sigvat vant etter 13 trekk da hvit tråkket feil i åpningen. Sissel spilte remis mot sterke Karl Hjørnevik på bord 2 en stund etter det. Men matchen var slettes ikke avgjort for på førstebord slet Johannes Melkevik voldsomt og så seg nødt til å ofre en offiser, mens Geir Ove stod en bonde under på bord 5. Begge disse klarte imidlertid å redde inn to særs viktige remiser, og Egil Melkevik trygget seieren på fjerdebordet.

På søndagen var Sevlands oppgave å ikke gå på smeller og slippe Sandnes forbi. Det klarte man, og dermed var avdelingsseieren sikret.

Seieren gjør at Sevland sjakklubb er berettiget til å spille en kvalifiseringskamp mot Sotra som vant Vestlandsseriens avdeling nord. Denne skal avvikles 28. februar på Sotra rett utenfor Bergen.

Posted in Uncategorized.