Sjakkfestival i Masfjorden

Masfjorden er en liten kommune i Nordhordaland som har et imponerende stort og sterkt sjakkmiljø. Der ble en sjakkfestival med hele fire turneringer spilt i helgen 13.-15. februar. Sjakkfestivalen bestod av tredagersturneringene NM for jenter og Masfjorden Grand Prix samt to BGP turneringer på henholdsvis lørdag og søndag.

Tre spillere fra Sevland sjakklubb var med på Grand Prix turneringen.

I den kombinerte A og B gruppen stilte Atle Smelvær og Julian Lothe Ringen opp med tanke på å bryne seg mot sterk motstand og få læreerfaringen. For unge Julians del endte turneringen med seks strake tap, men det skal nevnes at han i runde 4 hadde en vinststilling offiser over mot Jostein Sørhus i store deler av partiet. Atle endte på tre poeng, noe som er svært mye mer enn ratingen skulle tilsi, og det holdt seier i gruppe B. Benjamin Haldorsen vant gruppen suverent med seks strake seiere.

I C-gruppen vant Krister Smelvær turneringen med fem poeng på de seks rundene. Han gikk å et surt tap i runde 2, men spilte seg opp utover turneringen og med seier i siste runde mot Øyvind Andvik smatt han foran på kvalitet. Sevland gratulerer med seieren!

Posted in Uncategorized.