Tematurnering i Grünfeld 6. mai

Sevland sjakklubb arrangerer tematurnering i Grünfeldindisk, (1.d4 Sf6 2.c4 g6 3.Sc3 d5) onsdag 6. mai i de vanlige spillelokalene på Karmøy kulturhus på Åkra.

Kl 18:15 blir det en 45-minutters innføring i åpningen. Fra kl 19:00 blir det da tematurnering der alle partiene skal starte med de gitte trekkene. Betenkningstiden er 15 minutter, så turneringen vil ta i overkant av to timer.

Grünfeldindisk er en svært teoretisk åpning som har blitt studert gjennomgående av mange stormestere. Den ble spilt to ganger i VM-matchen mellom Carlsen og Anand i 2014. I åpningen får hvit en sjanse til å besette sentrum med en formidabel vegg av bønder, mens svart satser på at aktiv offisersutvikling vil kunne generere sterkt motspill.

Denne turneringen er åpen for alle sjakkspillere, og det er intet krav om medlemskap. Møt opp før 18:15 for å få med innføringen, og før 19:00 for å bli med på turneringen.

Posted in Uncategorized.