Landsturneringen

Landsturneringen er ferdig, og det er mange sterke resultater blant de åtte spillerne fra Sevland.

Mesterklassen var det 50 deltakere.  Ivar Areklett endte med tre poeng og 44. plass. Dette var et resultat noe under forventet, men det dreier seg om en vrien klasse. De to som sikret opprykk til neste års eliteklasse var Daniel Kovachev (OSS) og Stig K. Martinsen (Bergens).

Senior-A klassen hadde to spillere fra Sevland. Tross tap i siste runde hadde Karsten Ovesen en veldig sterk turnering og endte på 5 poeng og 16. plass. Per Ferkingstad som vant Senior B-klassen i fjor fikk spille i den atskillig tøffere A-gruppen i år. Som feltets lavest ratede fikk han mye å stri med mot til dels mye høyere ratet motstand. To seiere på tampen av turneringen landet ham imidlertid på respektable 3½ poeng og 39. plass. Det var 46 deltakere

Klasse 1 var Johannes Melkevik lenge i tetkampen, men tapte toppoppgjøret i siste runde mot WFM Sylvia Johnsen som dermed vant klassen. Dette tapet skubbet ham ned til en sjetteplass, men likevel var det en sterk turnering av ham. Det var 47 deltakere.

Klasse 4 hadde Sevland to spillere, Knut Bævre og Atle Smelvær, begge blant de lavest ratede i feltet. Knut gjorde likevel en meget sterk turnering og endte på 5½ poeng noe som holdt til en 19. plass. Da han møtte fem FIDE-ratede spillere og tok hele 4½ poeng mot de er han også sikret FIDE-rating på august-listen. Atle slet litt mer men seier på de to siste rundene brakte ham til 4½ poeng og 33. plass. Det var 62 deltakere.

To Sevland-spillere var det også i Klasse 5Krister Smelvær ble Sevlands toppscorer med 6½ poeng. Han lå i tetsjiktet gjennom hele turneringen og endte til slutt på en femteplass. Per Tore Pedersen slet tungt i starten men kom bedre fra det etter hvert og endte med 4½ poeng, 31. plass og en prestasjon i overkant av forventet score.

Vinneren av Eliteklassen, og dermed Norgesmester for 2015 ble Aryan Tari fra Vålerenga sjakklubb.

Posted in Uncategorized.