Tematurnering i Sämisch-Nimzoindisk

Onsdag 4. november blir det tematurnering der alle partiene begynner med 1.d4 Sf6 2.c4 e6 3.Sc3 Lb4 4.a3. Disse trekkene kjennetegner Sämisch-varianten av Nimzoindisk. Med sine åpningstrekk har svart latt være å okkupere sentrum med bønder. Planen er istedet å påføre svakheter i den hvite bondestrukturen som på sikt kan utnyttes. Med 4.a3 tvinges svart til å gjennomføre planen, og hvit blir belemret med svake dobbeltbønder, men får til gjengjeld mange bønder i sentrum og hurtig utvikling som kan bli til et mektig kongeangrep hvis svart ikke passer seg. I teorien skal svarts forsvarsmuligheter være mer enn adekvate, så åpningen spilles ikke mye på toppnivå, men angrepsmulighetene til hvit er uansett farlige.

Vi benytter samme opplegg som i tidligere tematurneringer. Det blir innføring i åpningsvarianten fra 18:15 til 19:00, deretter turnering som avvikles som fire runder Monrad, med 15 minutters betenkningstid per parti.

Dette er en treningsturnering og det er ingen startavgift eller premiering. Alle interesserte kan være med uavhengig av klubbmedlemskap.

Posted in Uncategorized.