Tematurnering i Mottatt Dronninggambit

Onsdag 9. mars var det tematurnering i Mottatt Dronninggambit, en åpning som defineres av åpningstrekkene 1.d4 d5 2.c4 dxc4. Svart snapper opp en bonde tidlig, men må i de fleste variantene levere den tilbake. Det svart satser på er en harmonisk utvikling og spill mot hvits sentrum. En typisk stilling er at hvit blir stående med en isolert bonde i d-linjen. Svart skal påvise at den bonden er svak, hvit skal vise at den er sterk og gir masse angrepssjanser. Åpningen har et solid renomé, men det er mange taktiske vendinger. Åpningen er ikke særlig populær, men har blitt spilt på aller høyeste nivå, i VM-matchen i 2000 mellom Kramnik og Kasparov.

Turneringen ble vunnet av Egil Melkevik, på kvalitet foran Johannes Melkevik. Begge tok 3½ poeng på de fire rundene. Knut Wegner Hausken Bævre tok 3 poeng og ble nummer 3. Det var 14 deltakere.

Posted in Uncategorized.