Fagernes Chess International

Fagernes Chess International ble spilt 20.-27. mars på Thon Hotel Fagernes.

I GM-gruppen gikk amerikanske Samuel Shankland til topps med 7 poeng på de 9 rundene. Shankland lå lenge like bak teten, men to seire på de to siste rundene førte han opp til førsteplass. Frode Urkedal ble nummer to med 6½, mens Andrey Vovk fra Ukraina ble nummer 3 med 6 poeng etter å ha ledet turneringen lenge.

I IM-gruppen vant spanske Marc Narcisso Dublan med 7 poeng, foran GM Stellan Brynell (Sverige) og GM Aloyzas Kveinys (Litauen) begge på 6½.

Den åpne Elo-gruppen var også turneringens største med 62 deltakere. Vinneren ble forhåndsfavoritten Johannes Luangtep Kvisla fra 1911 med suverene 8½ av 9 poeng, et helt poeng foran FM Ward Al-Tarbosh med 7½ mens Christian Laverton med 6 poeng ble nummer 3. Her hadde Sevland med to spillere. Arne Hagesæther ble nummer 12 med 5½ poeng mens Johannes Melkevik ble nummer 30 med 4½. For begge ble resultatet noe under ratingforventningen. Arne kom bakpå i runde 2 da han gikk ned mot unge Kimiya Sajjadi, men hentet seg inn noe midtveis i turneringen. Johannes spilte solid og tapte bare to partier, og ratingtapet skyldes først og fremst at det ble flere remiser mot lavere ratet motstand.

Posted in Uncategorized.